حمل و نقل ریلی

دامپینگ

دامپینگ

دامپینگ زمانی اتفاق می‌افتد که شرکت های خارجی محصولات را با قیمت‌های غیر واقعی و پایین در بازار کشورهای دیگر به فروش می‌رسانند.این کار اغلب به این دلیل است که کشورهای دیگر به صورت تساعدی به محصولات تولیدی یا شرکت‌هایی که بیش از حالت معمول تولیدات انجام داده‌اند  و اکنون محصولات را با قیمت های کاهش یافته در بازارهای دیگر می‌فروشند؛ یارانه ویژه‌ای تعلق می‌دهند.

همچنین باید توجه کرد که دامپینگ گاهی اوقات برای تجارت یا صادرات کالا به خارج از کشور الزامی است. در ادامه درباره همین تکنیک و شرایط صادرات کالا با قیمتی پایین‌تر از مبلغ تمام شده اطلاعات ارائه خواهیم کرد.

دامپینگ یعنی چی؟

زمانی که یک شرکت یا کشوری محصولات خود را با قیمتی کمتر از قیمت داخلی آن‌ها صادر می‌کند؛ تکنیک دامپینگ را انجام داده است. دامپینگ در دنیای تجارت و بازاریابی زمانی اتفاق می‌افتد که یک شرکت یا یک کشور محصولات خود را با هدف ربودن بازار رقیب با قیمتی کمتر از قیمت داخلی خود صادر می‌کند. صادرکنندگان برای رقابت با تولید کنندگان و فروشندگان در کشور واردکننده، محصولات را به فروش می‌رسانند.

دامپینگ یعنی چی؟

همچنین باید توجه کرد شاید به نظر برسد که شرکت دامپینگ ممکن است با در نظر گرفتن قیمت کمتر، پول زیادی را از دست بدهد. با این حال، در دنیای تجارت واقعی اینطور نیست؛ زیرا شرکت دامپینگ ضرر نمی‌کند. اکثر شرکت های چند ملیتی (MNC) تمایز قیمت بین المللی را انجام می‌دهند. آنها بسته به توانایی مشتری هر کشور، یک کالای خاص را قیمت گذاری می‌‌کنند.

به عنوان مثال، مواد شوینده Tide در چین کمتر از یک پنجم قیمت ایالات متحده فروخته می‌شود. با این حال، اگر یک کشور خاص مایل به پرداخت مبلغ بیشتر برای یک محصول باشد؛ MNC محصول را با هزینه بالاتر قیمت گذاری می‌کند.به عنوان مثال، اگر فرانسه تایرهایی را با قیمتی کمتر از ارزش عادی به ایالات متحده صادر کند؛ می‌تواند رقابت تولیدکنندگان تایر آمریکایی را دشوار کند.

بازارشکنی کردن طولانی‌ مدت لاستیک‌های ارزان‌ قیمت می‌تواند تولید کنندگان تایر آمریکایی را مجبور به ترک تجارت کند. در حالی که این امر می‌تواند برای فرانسه گران تمام شود؛ زمانی که این کشور رقبای آمریکایی را برای تایرهای خود حذف کرد؛ می‌تواند دوباره قیمت را افزایش دهد و بخشی از درآمد از دست رفته را جبران کند.

معایب دامپینگ چیست؟

دامپینگ به شرکت ها و کشورها اجازه می‌دهد تا سهم بازار را به دست آورند. این به رشد شرکت صادرکننده کمک می‌کند و می تواند منجر به افزایش درآمد و سود شود. در این میان کشور صادر کننده قادر به رشد صنایع است و می‌تواند از این طریق شغل ایجاد کند و درآمدهای مالیاتی را افزایش دهد. با این حال، دامپینگ معایب زیادی دارد. اولا، دامپینگ می تواند برای شرکت گران تمام شود.

کشور یا شرکت متخلف غالباً مجبور به پرداخت یارانه و ضرر و زیان است که ممکن است این مبلغ تا حد زیادی افزایش یابد؛ زیرا آنها منتظر خروج رقبای خود از بازار هستند. علاوه بر این که هزینه‌ها افزایش پیدا می‌کند؛ خطرات هم افزایش می یابد. دولت کشور واردکننده می‌تواند سهمیه‌های واردات را اعمال کند؛ تعرفه‌ اعمال کند یا به سازمان تجارت جهانی شکایت کند.

معایب دامپینگ چیست؟

پس از متحمل شدن ضرر برای حمایت از صادرات، شرکت متجاوز ممکن است خود را در بازارها قفل کرده یا به دادگاه های بین المللی کشانده شود. علاوه بر خساراتی که قبلاً متحمل شده است، متجاوز ممکن است با وظایف یا مجازات های دیگری هم روبرو شود.

دامپینگ در بازاریابی

هدف دامپینگ افزایش سهم شرکت در بازار خارجی از طریق بیرون راندن رقبا و در نتیجه ایجاد یک وضعیت انحصاری است که در آن صادرکننده قادر خواهد بود به طور یکجانبه قیمت و کیفیت محصول را تعیین کند. در اثر همین فرآیند، بازار کشور هدف به شرکت تولید کننده محصولات تعلق پیدا می‌کند و پس از آن دیگر نگرانی در مورد نحوه مبادلات تجاری وجود نخواهد داشت.

دامپینگ در اقتصاد

بازارشکنی از نظر اقتصادی عبارت است از صادرات انبوه و عمدی کالا به کشورهای دیگر که در آن کالاها زیر قیمت بازار کشور واردکننده فروخته می‌شود. دامپینگ به طور کلی مشکل ساز تلقی می شود؛ زیرا جنبه های منفی آن مربوط به مشکلاتی است که برای اقتصاد یک کشور مشکلاتی همچون  بی‌عدالتی در واردات، بیکاری نیروهای کار و انحصار ایجاد می‌کند.

صادرات به شیوه دامپینگ

صادرات محصول به شیوه دامپینگ ممکن است که تا حدودی نسبت به سایر متدهای صادراتی چالش برانگیزتر باشد. با این حال، باید توجه داشته باشید که بازارشکنی به رشد ویژه شرکت‌ها در حوزه فروش محصولات و حتی شناساندن برند در سایر کشورها کمک می‌کند.

صادرات به شیوه دامپینگ

در صورتی که قصد صادرات محصولات به شیوه دامپینگ را دارید؛ باید حتما به اصول این چنین داد و ستدی توجه داشته باشید. در صورت هر گونه کوتاهی، امکان افتادن در دام نهادهای بسن المللی هم وجود خواهد داشت. بنابراین حتما در زمینه مسائل حقوقی صادرات به شیوه دامپینگ و انتقال بار به خارج از کشور با یک شرکت معتبر همکاری کنید.

شرکت صادرات دامپینگ

شرکت آروین ریل لجستیک در حال حاضر نقل و انتقالات مرتبط با مجموعه‌های تولید کننده داخلی و خارجی را انجام می‌دهد. اگر شما هم قصد همکاری با یک شرکت معتبر در زمینه ارسال محموله به خارج از کشور را دارید؛ می‌توانید با کارشناسان مجموعه آروین ریل لجستیک تماس بگیرید.

همچنین باید توجه داشته باشید که حتی در صورت انتقال بار به خارج از کشور جهت دامپینگ، محدودیت قانونی وجود نخواهد داشت. شما می‌توانید از طریق اخذ قرارداد با شرکت و همچنین انجام مراحل قانونی، در نهایت ارسال بار خود به کشور هدف را انجام بدهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *